Italift Kft. - Felvonók, felvonóalkatrészek
Felvonók, liftek, felvonóalkatrészek forgalmazása, felvonótervezés
felvonók, liftek
  Termékeink: Hidraulikák » Munkahengerek
   
 
Munkahengerek
Munkahengerek
 
Direkt | Indirekt | Teleszkópos | Mechanikusan szinkronizált, láncos, teleszkópos
 
  DIREKT munkahengerek:

1000-es típusú Dugattyú

Direkt, fúrt központi működésű 1000-es típusú dugattyút leggyakrabban nagyobb felvonókhoz alkalmazzák (teherlifteknél) vagy panoráma-felvonóknál (magas esztétikai igényű felvonókhoz, amelyek megfelelő kiegyenlítettséget igényelnek. A dugattyú szintén alkalmazható kis lifteknél, ahol maximalizálni szeretnénk a helyigényt a fülke számára az aknában.

A szállítást és az aknába történő beszerelést megkönnyítendő, ezt a munkahengert 2-3 darabban is tudjuk biztosítani, az összeszereléshez csavaros illesztéssel. A munkahengerek átmérőjének széles választéka kérhető hozzá a különböző teherbírású felvonók típusaihoz.

A munkahenger egy felső önbeálló gömbcsukló lemezzel rendelkezik, amely segítségével össze lehet szerelni a vázszerkezetet és az alsó lemezzel a szereléshez a süllyesztékben. Ez a dugattyú a földbe való süllyesztésre lett tervezve és a henger védve van egy vízszigetelés elleni festékkel.
A PVC szalag szintén el van látva védelemmel a galvanikus korrózió ellen. Különleges környezeti kondíciókban, ahol bármilyen extra védelem szükséges, cégünk biztosítani tud egy 1010-es dupla védőcsővel rendelkező munkahengert. PVC burkolást is biztosítunk, amely a galvanikus védelem ellen szükséges.

PDF letöltés »

 
 

1001 SL típusú dugattyú

A 1001 SL típusú direkt, oldalsó működésű munkahengert a 2-3 szintes épületek felvonóihoz alkalmazzák.

Az új gyártási technológiának köszönhetően lehetséges egy kisebb hengerátmérőjű dugattyú alkalmazása, mely lehetővé teszi a felvonó rugalmasságának csökkentését és kisebb olajmennyiség használatát.
A munkahenger szállítását és az aknába történő elhelyezését lényegesen megkönnyíti, hogy egy menetes toldás segítségével 2 darabban is gyártható.

A munkahengert a felső részén található önbeálló fej segítségével lehet a vázhoz rögzíteni. A süllyesztékbe történő behelyezése egy alsó lemez segítségével oldható meg.

Kérésre, az alsó lemez a munkahenger egy közbenső pontjára is elhelyezhető, lehetővé téve ezzel a munkahenger részleges földbe süllyesztését.
Igény szerint a munkahenger szállítható alsó lemez nélkül is.

A 1001 SL munkahenger alkalmazható még nagy teherbírású vagy nagy fülkeméretekkel rendelkező felvonókhoz, dupla, átellenes elrendezésben.

PDF letöltés »

 
 
INDIREKT munkahengerek:

1008-as típusú Dugattyú

Ez a dugattyú indirekt, oldalsó elrendezésű. Általános esetben 2-től 10 szintes épületekben használatos.
A szállítást és az aknába történő beszerelést megkönnyítendően, ezt a munkahengert 2-3 darabban is tudjuk biztosítani, az összeszereléshez csavaros illesztéssel.


A munkahengerek átmérőjének széles választékával rendelkezik a különböző teherbírású felvonók típusaihoz.
Az 1008-as dugattyú szintén alkalmas nagy teherbírású felvonókhoz, amelyek ikerdugattyút igényelnek és nagy alapterületű fülkékkel rendelkeznek, ennek megfelelően kisebb teherbírású felvonó fülkékhez 1008SL típusú könnyített változatai is választhatóak.

PDF letöltés »

 
 
TELESZKÓPOS munkahengerek:

9100 - 9101 Típusú Hidraulikusan szinkronizált

Direkt működésű oldalsó teleszkópos munkahengerek jelentős függőleges helyszükségletet takarítanak meg az aknában és nagy emelési magasságú beépítéseket tesznek elérhetővé talajfurat létrehozása nélkül.

Ezen munkahenger megfelelő alternatíva a hagyományos 2:1-es munka--hengerekre.

1 vagy 2 megvezető kapcsolat ráépítésével elérhető, hogy az adott teherbírásnál nagyobb emelési magasságú felvonóknál is használható legyen a munkahenger.

A munkahenger egy felső gömbcsukló lemezzel rendelkezik, amely segít--ségével össze lehet szerelni a vázszerkezettel.

PDF letöltés »
PDF letöltés »

 
 

9110 - 9111 Típusú Hidraulikusan szinkronizált

A direkt működésű központi fúrt teleszkópos több részes munkahengerek a henger talajfuratának mélysége jelentős mértékű csökkenését jelentik és egy jó alternatívát jelentenek az egy-részes munkahengerekkel szemben, ahol nem lehet elég mély furatlyukat létrehozni.

Ha összehasonlítjuk a direkt működésű hengerekkel szemben a több-részes munkahengereknek talajfuratának mélysége a felére (két-részes munka-hengerek) vagy a harmadára (három-részes munkahengerek) csökkenthető.


1 vagy 2 megvezető kapcsolat (amelyre szerelhetők vezetősín csúszók) alkalmazásával elérhető, hogy az adott teherbírásnál nagyobb emelési magasságú felvonóknál is betervezhető legyen a munkahenger.

A munkahenger egy felső önbeálló gömbcsuklós lemezzel rendelkezik, amely segítségével össze lehet szerelni a vázszerkezet az alsó lemezével.

A munkahenger földbe kerülő része vízszigetelés elleni festékkel van védve és egy PVC burkolást is biztosítunk, amely galvanikus korróziótól való speciális védelem ellen szükséges.

9110 PDF letöltés »
9111 PDF letöltés »

 
 
MECHANIKUSAN SZINKRONIZÁLT, LÁNCOS, TELESZKÓPOS munkahengerek:

EC Típusú mechanikusan szinkronizált Teleszkópos munkahengerek

Az EC típusú teleszkópos munkahenger sok beépítésnél alkalmazott megoldás, többnyire személyfelvonóknál. A hagyományos EC munkahenger beépítés konzolos tartóval rendelkező vázszerkezettel együt van kombinálva. Az EC munkahengerek telepítése szintén gyakori kettő, négy vagy több dugattyú együttes beszereléseként nagyobb felvonók esetén.

Az EC teleszkópos munkahenger 2, 3 vagy 4 tagból áll.
A munkahenger szinkronizált mozgása a különböző dugattyútagokra erősített láncrendszer által érhető el.
Az EC munkahenger egy finomított megállásra van tervezve, így megfelel az EN 81.2-es norma lassulási értékeinek.

Az EC-2N típus, egy külső hengertartóval rendelkezik, 6 m emelési magasságú felvonókig használatos és nem igényel külső megvezetést. Az EC-2Y, 3Y és 4Y modellek rendelkeznek egy külső megvezetéssel (50×50×5) amelyek a berendezéshez standard alkatrészként járnak.

EC 2N PDF letöltés »
EC 2Y PDF letöltés »
EC 3Y PDF letöltés »

 
 

TCS Mechanikusan szinkronizált Teleszkópos munkahenger

A TCS teleszkópos munkahengert gyakran használják limitált helyeken, ahol a munkahengert szűk aknába lehet csak bevezetni: 170 mm az akna és a fülke közötti hely, ahová a munkahengert, a láncokat és a csavarokat lehet rögzíteni.

Ezért és a mechanikus szinkronizációnak köszönhetően, a TCS munkahenger alkalmazható minden 3 vagy 4 megállós személyszállítóliftnél. Azonban, a leggyakoribb alkalmazási területe teherlifteknél, betegszállító- és home felvonóknál van.
A TCS teleszkópos munkahenger 2-3, láncok által mechanikusan szinkronizált részből áll.
A TCS-2N típus, egy belső síntartóval rendelkezik, 6 m emelési magasságú felvonókig használatos és nem igényel külső síntartót. A TCS-2Y és a 3Y modellek igényelnek egy külső síntartót (50×50×5) amelyeket opcióban lehet kérni.
A dugattyú egy hagyományos zuhanásgátló szeleppel rendelkezik vagy alternatívaként egy folyadékszabályozó pawl device berendezéssel is elérhető. A második megoldás némi előnyt jelent a beépítéseknél több mint 2 dugattyú esetén.

EC TCS 2N PDF letöltés »
EC TCS 2Y PDF letöltés »
EC TCS 3Y PDF letöltés »

 
 

     
 
italift

Italift Kft. Felvonók, liftek, felvonóalkatrészek forgalmazása, felvonótervezés
1117 Budapest, Hunyadi János út 9 Tel.: +36-1-2112917 italift@tlt.hu

2007 - 2020 Minden jog fenntartva!
Design: WEBandGO